Kontrast: A A
Czcionka: A A+
logo

09:00 - 17:00

od poniedziałku do piątku

Al. Jerozolimskie 65/79

00-697 Warszawa

22 629 13 88

biuro@polbi.com.pl

logo

22 629 13 88

biuro@polbi.com.pl

Al. Jerozolimskie 65/79

00-697 Warszawa

09:00 - 17:00

od poniedziałku do piątku

Uczestnicy kursu

Dane do faktury

Dane kontaktowe

Uwagi

RODO w e-commerce

E-commerce – jak rozpocząć lub prowadzić sprzedaż w handlu internetowym i czym tak naprawdę jest e-handel? Sklep internetowy czyli najbardziej popularna forma e-commerce. Omawiamy regulacje decydują o legalnym prowadzeniu e-sprzedaży i pomożemy w dostosowaniu się do prawnych ram prowadzenia twojego e-commerce.

 

Szkolenie: RODO w e-commerce.

 

Idea szkolenia – wprowadzenie do e-commerce


Rynek e-commerce stale rośnie a prowadzone analizy dotyczące e-handlu wskazują, że tendencja ta utrzyma się w najbliższych latach. Pandemia sprawiła, że klienci docenili zalety e-zakupów a firmy przyspieszyły procesy zmian prowadzących do rozwój sprzedaży poprzez kanały online (e-commerce). Szacuje się, że ponad 150.000 krajowych podmiotów prowadzi już sprzedaż produktów lub usług wykorzystując do tego internet.

 

Sklepy online i platformy sprzedażowe


Amazon i Allegro, Media Expert czy Bonprix lub Zalando to podmioty rynku e-commerce znane chyba każdemu. Jeżeli planujesz dołączyć do tego grona, to powiemy i pokażemy co trzeba zrobić by aktywnie uczestniczyć w e-handlu i robić to w zgodzie z prawem.

 

Cel szkolenia


Uczestnictwo w zajęciach ma pokazać, które z regulacji prawnych decydują o legalnym prowadzeniu e-commerce i pomóc w dostosowaniu się oraz wdrożeniu w praktyce obowiązujących wymagań dotyczących e-handlu.

 

Na jakie pytania damy odpowiedź


1. Na jakiej podstawie przetwarzać dane w marketingu?
2. Jak i kiedy właściwie dopełnić obowiązku informacyjnego?
3. Do kogo możemy wysłać newsletter?
4. Jak przeprowadzić konkurs lub akcję promocyjną?
5. Czy badanie satysfakcji klienta to też marketing?
6. Jak pogodzić prowadzenia naszego biznesu z ograniczeniami na social mediach?
7. Jak przechowywać bazy marketingowe i kiedy usuwać dane?

 

Zajęcia dla zajmujących się marketingiem internetowym


Udział w szkoleniu rekomendujemy osobom prowadzącym działalność gospodarczą zarówno w formie jednoosobowej jak i nieco większym firmom planującym swój rozwój w sieci. Zapraszamy w szczególności specjalistów ds. marketingu internetowego.

 

Jak wyglądają warsztaty – RODO w e-commerce krok po kroku?


✔ Uczestniczysz w spotkaniu online prowadzonym na żywo

✔ Korzystasz z doświadczenia i eksperckiej wiedzy wykładowcy – Aleksandry Kiełbratowskiej

✔ Masz bezpośredni kontakt z trenerem i możliwość zadawania na bieżąco pytań na czacie

✔ Wspólne ćwiczenia i analiza przykładów pozwalają lepiej zrozumieć omawiane zagadnienia


Aleksandra Kiełbratowska. Prawnik, certyfikowany audytor, wykładowca i ekspert RODO.

Aleksandra Kiełbratowska – Ekspert RODO

Polbi - Warszawa. Logo firmowy szkoleniowej.  Wykładowca – Aleksandra Kiełbratowska

Prawnik, certyfikowany audytor Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji i Systemu Zarządzania Jakością. Mediator i trener oraz  współautor publikacji z zakresu ochrony danych osobowych.

Aleksandra Kiełbratowska posiada doświadczenie w obsłudze podmiotów z zakresu ochrony danych osobowych od audytu po wdrożenie. Pełniła funkcje Inspektora Ochrony Danych z branż takich jak firmy logistyczne, transportowe, produkcyjne, agencje rekrutacyjne, payroll, szkoleniowe, bhp czy carsharing.

 

 

Omawiane regulacje prawne


Podczas zajęć przywołamy, omówimy i przeanalizujemy przepisy regulujące prowadzenie e-sprzedaży i tworzące prawne ramy dla działalności e-commerce:

  • Rozporządzenie o ochronie danych osobowych Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679,
  • Ustawa o ochronie danych osobowych,
  • Ustawa o świadczeniu usług drogą elektroniczną,
  • Ustawa – Prawo telekomunikacyjne.

Zajęcia w dużej mierze będą się odnosiły do projektowanych zmian w przepisach ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną a także w ustawie prawo telekomunikacyjne.

 

PROGRAM


1. Przetwarzanie danych i udzielane zgody
Na jakiej podstawie przetwarzać dane w marketingu. Czy zgoda to jedyna podstawa przetwarzania?

2. Obowiązek informacyjny
Jak dopełnić obowiązku informacyjnego i kiedy? Gdzie powinien zostać umieszczony? Czy musi być podpisany? Polityka prywatności.

3. RODO i ochrona danych
Na co pozwalają przepisy wewnętrzne a na co pozwala RODO? Na co musimy zwrócić szczególną uwagę biorąc pod uwagę regulacje wynikające z ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną i ustawy prawo telekomunikacyjne.

4 .Konkursy i promocje
Jak zgodnie z prawem przeprowadzić konkurs lub akcję promocyjną. Czy niezbędna jest zgoda? Kiedy możemy wykorzystać uzasadniony interes?

5. Newsletter
Do kogo możemy wysłać newsletter? Czy musimy pobrać zgody? Czy niezbędny jest nam dodatkowy checbox?

6. Programy lojalnościowe
Jak zadbać o zgodność z przepisami w programie lojalnościowym? Jaki zakres danych trzeba pobrać?

7. Ankiety, badanie satysfakcji a marketing
Czy badanie satysfakcji klienta to już marketing? Czy możemy zapytać o wszystko? Czy wymagana jest zgoda?

8. Publiczne źródeł danych
Jak korzystać z publicznych źródeł z danymi? Czy możemy utworzyć własną bazę marketingową? Co z obowiązkami informacyjnymi – czy niezbędne będzie ich dopełnienie?

9. Social media a twój e-commerce
Jak zapewnić zgodność na social mediach? Czy grupa na Facebooku czy Instagramie to już przetwarzanie danych? Jak robić to legalnie?

10. Bazy marketingowe
Jak przechowywać bazy marketingowe i kiedy usuwać dane? Co zrobić gdy Klient wycofa zgodę?

 

Materiały dydaktyczne – Każdy uczestnik warsztatów poświęconych prowadzeniu sprzedaży w handlu internetowym (e-commerce) zgodnie z RODO otrzymuje bezpłatnie komplet materiałów szkoleniowych.

 

Certyfikat, zaświadczenie – Osobom biorącym udział w warsztatach wydajemy imienne potwierdzenie uczestnictwa w zajęciach.

 

Konto bankowe – mBank S.A. 51 1140 2004 0000 3802 7659 8336.

 

Płatność – Przedsiębiorcy, firmy, urzędy i instytucje do 7 dni po szkoleniu. Osoby fizyczne dokonują wpłat najpóźniej na dzień przed szkoleniem.

 

Faktury i zwolnienie VAT – Faktury przesyłamy elektronicznie. Organizowane przez nas szkolenia są zwolnione z podatku VAT.

 

Zapraszamy na warsztaty w godz. 10:00-12:00 – Rozpoczynamy o 10-tej. Poszczególne bloki tematyczne zajęć oddzielone są przerwami. Na godzinę 12:00 zaplanowane jest zakończenia szkolenia.

 

Polbi – Uczymy tego, na czym się znamy


RODO w e-commerceKontakt z koordynatorem szkolenia: RODO w e-commerce.

Koordynator warsztatów – Zenobia Krych

Polbi Contact Center – telefon: 607 083 246

e-mail: zenobia.krych@polbi.com.pl

 


Polbi, Warszawa. Kontakt w sprawie szkolenia: RODO w e-commerce.   Polbi  |  ✔ Od 1994 w branży   ✔ Cenieni wykładowcy   ✔ Tysiące przeszkolonych osób

Program

1. Przetwarzanie danych i udzielane zgody

Na jakiej podstawie przetwarzać dane w marketingu. Czy zgoda to jedyna podstawa przetwarzania?

 

2. Obowiązek informacyjny

Jak dopełnić obowiązku informacyjnego i kiedy? Gdzie powinien zostać umieszczony? Czy musi być podpisany? Polityka prywatności.

 

3. RODO i ochrona danych

Na co pozwalają przepisy wewnętrzne a na co pozwala RODO? Na co musimy zwrócić szczególną uwagę biorąc pod uwagę regulacje wynikające z ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną i ustawy prawo telekomunikacyjne.

 

4. Konkursy i promocje

Jak zgodnie z prawem przeprowadzić konkurs lub akcję promocyjną. Czy niezbędna jest zgoda? Kiedy możemy wykorzystać uzasadniony interes?

 

5. Newsletter

Do kogo możemy wysłać newsletter? Czy musimy pobrać zgody? Czy niezbędny jest nam dodatkowy checbox?

 

6. Programy lojalnościowe

Jak zadbać o zgodność z przepisami w programie lojalnościowym? Jaki zakres danych trzeba pobrać?

 

7. Ankiety, badanie satysfakcji a marketing

Czy badanie satysfakcji klienta to już marketing? Czy możemy zapytać o wszystko? Czy wymagana jest zgoda?

 

8. Publiczne źródeł danych

Jak korzystać z publicznych źródeł z danymi? Czy możemy utworzyć własną bazę marketingową? Co z obowiązkami informacyjnymi – czy niezbędne będzie ich dopełnienie?

 

9. Social media a twój e-commerce

Jak zapewnić zgodność na social mediach? Czy grupa na Facebooku czy Instagramie to już przetwarzanie danych? Jak robić to legalnie?

 

10. Bazy marketingowe

Jak przechowywać bazy marketingowe i kiedy usuwać dane? Co zrobić gdy Klient wycofa zgodę?

Szkolenie online na żywo


Szkolenie online, webinar, internetowe kursy i warsztaty - Polbi.


Szkolenia on-line są nowoczesną, zdalną formą prowadzenia zajęć umożliwiającą przesyłanie uczestnikom zajęć relacji „na żywo„ obejmującej prelekcje, wykłady i ćwiczenia oraz zapewniającą  dostęp do przygotowanych prezentacji.

 

Wymagane sprzętowe


🖥️ Komputer, laptop, tablet lub smartfon.

🌐 Stabilne podłączenie do Internetu.

⚙️ Przeglądarka internetowa: Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Edge, Opera.

🔊 Głośniki lub słuchawki.

 

GetResponse – wirtualna sala szkoleniowa


GetResoponse - Webinarowa platforma szkoleniowaNasi wykładowcy i trenerzy dzielą się z Państwem swoją wiedzą i doświadczeniami za pośrednictwem platformy szkoleniowej – Webinary GetResponse.

 

Uczestnictwo w szkoleniu – logowanie na zajęcia


🕘 Najpóźniej w dniu poprzedzającym szkolenie otrzymasz link do platformy szkoleniowej.

⌛️ Zachęcamy do odwiedzenia tzw. wirtualnej poczekalni aby sprawdzić poprawności połączenia.

 

WEBINARIUM | SZKOLENIE ON-LINE | ZAJĘCIA ZDALNE


  • Webinarium to internetowe szkolenie w formie zdalnej  z relacją na żywo.
  • Podczas zajęć uczestnicy widzą prelegenta i przygotowane prezentacje.
  • Dzięki dostępowi do czatu można zadawać pytania prowadzącemu szkolenie.

 

Webinaria, szkolenia online, internetowe, zdalne kursy i warsztaty - Polbi.

 

Zgłoszenie na szkolenie online i co dalej?


Zapisz się na szkolenie on-line korzystając z internetowego formularza zgłoszeniowego a my zajmiemy się już całą resztą. Za pośrednictwem poczty elektronicznej:

  • poinformujemy o przyjęciu zgłoszenia na webinarium,
  • udostępnimy niezdędne materiały szkoleniowe,
  • prześlemy linki z zaproszeniem na zajęcia internetowe,
  • wystawimy i prześlemy fakturę za szkolenie,
  • wyślemy zaświadczenie o uczestnictwie w zajęciach.

ALEKSANDRA KIEŁBRATOWSKA

 

Aleksandra Kiełbratowska. Prawnik, certyfikowany audytor Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji i Systemu Zarządzania Jakością. Mediator i trener oraz  współautor publikacji z zakresu ochrony danych osobowych.

 

Prawnik, audytor, wykładowca i ekspert


Aleksandra Kiełbratowska. Prawnik, certyfikowany audytor, wykładowca i ekspert RODO.

Aleksandra Kiełbratowska - Polbi, Warszawa.  ALEKSANDRA KIEŁBRATOWSKA

Prawnik, certyfikowany audytor Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji i Systemu Zarządzania Jakością. Mediator i trener oraz współautor publikacji z zakresu ochrony danych osobowych. Posiada doświadczenie w obsłudze podmiotów z zakresu ochrony danych osobowych od audytu po wdrożenie – pełniła funkcje Inspektora Ochrony Danych.

 

Wykształcenie


Aleksandra Kiełbratowska ukończyła studia prawnicze na Uniwersytecie Adama Mickiewicza w Poznaniu, podyplomowe studia „Wykonywanie funkcji Inspektora Ochrony Danych” na Polskiej Akademii Nauk oraz podyplomowe studia z prawa pracy na Uniwersytecie Gdańskim. Ukończyła również kurs dokształcający „Ochrona danych osobowych w zatrudnieniu ”w Katedrze Prawa Pracy i Polityki Społecznej na Uniwersytecie Jagiellońskim.

 

Certyfikaty


Posiada certyfikat audytora wewnętrznego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji wg PN ISO/IEC 27001:2014 oraz audytora wewnętrznego Systemu Zarządzania Jakością wg normy PN EN ISO 9001:2015. Jest również certyfikowanym mediatorem. Dodatkowo posiada certyfikat trenerski Train The Trainer uzyskany na Uniwersytecie Warszawskim.

 

Publikacje


Aleksandra Kiełbratowska jest współautorką książek takich jak: Pomoc dla pracodawcy w sprawach pracowniczych w dobie kryzysu. Tarcza antykryzysowa, prawo pracy, RODO, ZUS, PIT oraz Praca zdalna w praktyce. Zagadnienia prawa pracy i RODO, oraz autorką licznych artykułów z zakresu ochrony danych osobowych m.in. w Onet czy ODO magazyn, jak i autorką treści na blogu „Praktycznie o przepisach”.

 

Praktyka w obszarze RODO


Aleksandra Kiełbratowska zdobyła bogate doświadczenie zawodowe uczestnicząc w obsłudze podmiotów z zakresu ochrony danych osobowych od audytu po wdrożenie oraz pełnienie funkcji Inspektora Ochrony Danych z branż takich jak firmy logistyczne, transportowe, produkcyjne, agencje rekrutacyjne, payroll, szkoleniowe, bhp czy carsharing.

PŁATNOŚCI, NUMER RACHUNKU BANKOWEGO I FAKTURY

 

Konto bankowe


mBank S.A.  51 1140 2004 0000 3802 7659 8336

 

Faktury


Uczestnicy otrzymują faktury w dniu szkolenia. Na życzenie faktura może zostać wystawiona wcześniej. Faktury przesyłamy elektronicznie w formacie PDF.

 

Do kiedy należy dokonać płatności?


Przedsiębiorcy, firmy, urzędy i instytucje wnoszą opłaty do 7 dni po szkoleniu. W przypadku podmiotów z sektora finansów publicznych termin płatności może być ustalony indywidualnie. Osoby fizyczne dokonują płatności najpóźniej na dzień przed szkoleniem.

 

Co obejmuje opłata?


Cena zawiera: udział w zajęciach, materiały dydaktyczne, konsultacje w trakcie szkolenia, zaświadczenie o ukończenia kursu.

 

Zwolnienie z podatku VAT


Szkolenia bez VAT – usługi szkoleniowe zwolnione z podatku.Szkolenia są zwolnione z podatku VAT na podstawie art. 43 ust. 1 pkt 26 lit. a ustawy o podatku od towarów i usług.

Cena netto jest równa cenie brutto. | Więcej informacji …

 

Rezygnacja z udziału


Zamawiający może zrezygnować z uczestnictwa w szkoleniu.

  1. Gdy rezygnacja wpłynie do Polbi przed wysłaniem potwierdzenia uczestnictwa w szkoleniu lub kursie – Zamawiający nie zostanie obciążony żadnymi kosztami.
  2. Gdy rezygnacja wpłynie do POLBI już po wysłaniu potwierdzenia uczestnictwa – Zamawiający zostanie obciążony kosztami w wysokości 50% ceny ustalonej w zgłoszeniu.
  3. Gdy rezygnacja nie wpłynie do POLBI do dnia rozpoczęcia szkolenia – Zamawiający zostanie obciążony pełnymi kosztami określonymi w zgłoszeniu.

Nieobecność na zajęciach nie zwalnia z dokonania opłaty |️ Regulamin udziału w szkoleniach Polbi

 

Możesz zapłacić po szkoleniu!


Polbi - Szkolenia. RODO w e-commerce.   Polbi  |  ✔ Nie pobieramy przedpłat ani zaliczek  ✔ Oferujemy odroczony termin płatności

Co trzeba wiedzieć o e-commerce mając na względzie przepisy i prawa konsumentów oraz jak prowadzić działania marketingowe e-handlu w zgodzie z RODO?

 

Organizacja zajęć – RODO w e-commerce


Organizacja szkolenia - RODO w e-commerce.

10:00 – Rozpoczęcie szkolenia.

12:00 – Planowane zakończenie zajęć.

Poszczególne bloki zajęć mogą być oddzielone przerwami.

 

Cel edukacyjny i umiejętności wyniesione ze szkolenia


Uczestnik zajęć poznają wymogi RODO oraz przepisów szczególnych i będzie wiedział  jak zastosować przepisy w świecie e-commerce.

 

Możesz także zamówić szkolenie wewnętrzne (zamknięte)


Jeśli są Państwo zainteresowani realizacją szkolenia dotyczącego prawnych ram prowadzenia działalności e-commerce i zasad konstrukcji zgód marketingowych w zgodzie z przepisami RODO to prosimy o kontakt lub zachęcamy do wysłania do nas | zapytania ofertowego.

 

Kontakt z organizatorem


Polbi - Kontakt z organizatorem. Kursy, szkolenia stacjonarne i online.Warszawa, Aleje Jerozolimskie 65/79, Centrum LIM, biuro – budynek hotelu Marriott, III piętro (03.190)

Sekretariat czynny w godzinach 9:00 – 17:00

Telefon: 22 629 13 88, Fax: 22 699 59 15

e-mail: biuro@polbi.com.pl

 


KLUCZOWE INFORMACJE | Tematyka: RODO w e-commerce | Wykładowca – Aleksandra Kiełbratowska | Zajęcia na żywo w formie online – live webinar | Profesjonalna platforma szkoleniowa GetResponse | Szkolenie stacjonarne – Warszawa | Możliwość zamówienia szkolenia wewnętrznego | Czas trwania: ok. 2 godziny | Cena katalogowa: 298 PLN (VAT zw.).

Zapisz się

Cena dla jednej osoby:
298 zł 248 zł *

Cena dla jednej osoby:
298 zł 248 zł *

Wybierz edycję:

Termin: 23-11-2021

Wtorek, zajęcia w godz. 10:00-12:00, Aleksandra Kiełbratowska

Szkolenie online na żywo

Online - Listopad 2021

Termin: 14-12-2021

Wtorek, zajęcia w godz. 10:00-12:00, Aleksandra Kiełbratowska

Szkolenie online na żywo

Online - Grudzień 2021

Skip to content