Kontrast: A A
Czcionka: A A+
logo

09:00 - 17:00

od poniedziałku do piątku

Al. Jerozolimskie 65/79

00-697 Warszawa

22 629 13 88

721 547 750

logo

22 629 13 88

721 547 750

Al. Jerozolimskie 65/79

00-697 Warszawa

09:00 - 17:00

od poniedziałku do piątku

RODO w e-commerce

Termin:

Uczestnicy kursu

Dane do faktury

Dane kontaktowe

Uwagi

RODO w e-commerce

Co trzeba wiedzieć o e-commerce mając na względzie przepisy oraz prawa konsumentów.

E-commerce – jak rozpocząć lub prowadzić sprzedaż w handlu internetowym i czym tak naprawdę jest e-handel? Sklep internetowy czyli najbardziej popularna forma e-commerce. Omawiamy regulacje decydują o legalnym prowadzeniu e-sprzedaży i pomożemy w dostosowaniu się do prawnych ram prowadzenia twojego e-commerce.

 

Szkolenie: RODO w e-commerce.

 

Idea szkolenia – wprowadzenie do e-commerce


Rynek e-commerce stale rośnie a prowadzone analizy dotyczące e-handlu wskazują, że tendencja ta utrzyma się w najbliższych latach. Pandemia sprawiła, że klienci docenili zalety e-zakupów a firmy przyspieszyły procesy zmian prowadzących do rozwój sprzedaży poprzez kanały online (e-commerce). Szacuje się, że ponad 150.000 krajowych podmiotów prowadzi już sprzedaż produktów lub usług wykorzystując do tego internet.

 

Sklepy online i platformy sprzedażowe


Amazon i Allegro, Media Expert czy Bonprix lub Zalando to podmioty rynku e-commerce znane chyba każdemu. Jeżeli planujesz dołączyć do tego grona, to powiemy i pokażemy co trzeba zrobić by aktywnie uczestniczyć w e-handlu i robić to w zgodzie z prawem.

 

Cel szkolenia


Uczestnictwo w zajęciach ma pokazać, które z regulacji prawnych decydują o legalnym prowadzeniu e-commerce i pomóc w dostosowaniu się oraz wdrożeniu w praktyce obowiązujących wymagań dotyczących e-handlu.

 

Na jakie pytania damy odpowiedź


1. Na jakiej podstawie przetwarzać dane w marketingu?
2. Jak i kiedy właściwie dopełnić obowiązku informacyjnego?
3. Do kogo możemy wysłać newsletter?
4. Jak przeprowadzić konkurs lub akcję promocyjną?
5. Czy badanie satysfakcji klienta to też marketing?
6. Jak pogodzić prowadzenia naszego biznesu z ograniczeniami na social mediach?
7. Jak przechowywać bazy marketingowe i kiedy usuwać dane?

 

Zajęcia dla zajmujących się marketingiem internetowym


Udział w szkoleniu rekomendujemy osobom prowadzącym działalność gospodarczą zarówno w formie jednoosobowej jak i nieco większym firmom planującym swój rozwój w sieci. Zapraszamy w szczególności specjalistów ds. marketingu internetowego.

 

Jak wyglądają warsztaty – RODO w e-commerce krok po kroku?


✔ Uczestniczysz w spotkaniu online prowadzonym na żywo

✔ Korzystasz z doświadczenia i eksperckiej wiedzy wykładowcy – Aleksandry Kiełbratowskiej

✔ Masz bezpośredni kontakt z trenerem i możliwość zadawania na bieżąco pytań na czacie

✔ Wspólne ćwiczenia i analiza przykładów pozwalają lepiej zrozumieć omawiane zagadnienia

 

Wykładowca / Trener


Aleksandra Kiełbratowska. Prawnik, certyfikowany audytor, wykładowca i ekspert RODO.

Aleksandra Kiełbratowska – Ekspert RODO

Polbi - Warszawa. Logo firmowy szkoleniowej. Aleksandra Kiełbratowska

Prawnik, certyfikowany audytor Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji i Systemu Zarządzania Jakością. Mediator i trener oraz  współautor publikacji z zakresu ochrony danych osobowych.

Aleksandra Kiełbratowska posiada doświadczenie w obsłudze podmiotów z zakresu ochrony danych osobowych od audytu po wdrożenie. Pełniła funkcje Inspektora Ochrony Danych z branż takich jak firmy logistyczne, transportowe, produkcyjne, agencje rekrutacyjne, payroll, szkoleniowe, bhp czy carsharing.

 

 

Omawiane regulacje prawne


Podczas zajęć przywołamy, omówimy i przeanalizujemy przepisy regulujące prowadzenie e-sprzedaży i tworzące prawne ramy dla działalności e-commerce:

  • Rozporządzenie o ochronie danych osobowych Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679,
  • Ustawa o ochronie danych osobowych,
  • Ustawa o świadczeniu usług drogą elektroniczną,
  • Ustawa – Prawo telekomunikacyjne.

Zajęcia w dużej mierze będą się odnosiły do projektowanych zmian w przepisach ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną a także w ustawie prawo telekomunikacyjne.

 

PROGRAM


 

1. Przetwarzanie danych i udzielane zgody

Na jakiej podstawie przetwarzać dane w marketingu. Czy zgoda to jedyna podstawa przetwarzania?

 

2. Obowiązek informacyjny

Jak dopełnić obowiązku informacyjnego i kiedy? Gdzie powinien zostać umieszczony? Czy musi być podpisany? Polityka prywatności.

 

3. RODO i ochrona danych

Na co pozwalają przepisy wewnętrzne a na co pozwala RODO? Na co musimy zwrócić szczególną uwagę biorąc pod uwagę regulacje wynikające z ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną i ustawy prawo telekomunikacyjne.

 

4 .Konkursy i promocje

Jak zgodnie z prawem przeprowadzić konkurs lub akcję promocyjną. Czy niezbędna jest zgoda? Kiedy możemy wykorzystać uzasadniony interes?

 

5. Newsletter

Do kogo możemy wysłać newsletter? Czy musimy pobrać zgody? Czy niezbędny jest nam dodatkowy checbox?

 

6. Programy lojalnościowe

Jak zadbać o zgodność z przepisami w programie lojalnościowym? Jaki zakres danych trzeba pobrać?

 

7. Ankiety, badanie satysfakcji a marketing

Czy badanie satysfakcji klienta to już marketing? Czy możemy zapytać o wszystko? Czy wymagana jest zgoda?

 

8. Publiczne źródeł danych

Jak korzystać z publicznych źródeł z danymi? Czy możemy utworzyć własną bazę marketingową? Co z obowiązkami informacyjnymi – czy niezbędne będzie ich dopełnienie?

 

9. Social media a twój e-commerce

Jak zapewnić zgodność na social mediach? Czy grupa na Facebooku czy Instagramie to już przetwarzanie danych? Jak robić to legalnie?

 

10. Bazy marketingowe

Jak przechowywać bazy marketingowe i kiedy usuwać dane? Co zrobić gdy Klient wycofa zgodę?

 

Polbi – Uczymy tego, na czym się znamy


Warsztaty – RODO w e-commerce

Kontakt z organizatorem: Polbi Contact Center: 22 629 13 88, e-mail: biuro@polbi.com.pl

Program

1. Przetwarzanie danych i udzielane zgody

Na jakiej podstawie przetwarzać dane w marketingu. Czy zgoda to jedyna podstawa przetwarzania?

 

2. Obowiązek informacyjny

Jak dopełnić obowiązku informacyjnego i kiedy? Gdzie powinien zostać umieszczony? Czy musi być podpisany? Polityka prywatności.

 

3. RODO i ochrona danych

Na co pozwalają przepisy wewnętrzne a na co pozwala RODO? Na co musimy zwrócić szczególną uwagę biorąc pod uwagę regulacje wynikające z ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną i ustawy prawo telekomunikacyjne.

 

4. Konkursy i promocje

Jak zgodnie z prawem przeprowadzić konkurs lub akcję promocyjną. Czy niezbędna jest zgoda? Kiedy możemy wykorzystać uzasadniony interes?

 

5. Newsletter

Do kogo możemy wysłać newsletter? Czy musimy pobrać zgody? Czy niezbędny jest nam dodatkowy checbox?

 

6. Programy lojalnościowe

Jak zadbać o zgodność z przepisami w programie lojalnościowym? Jaki zakres danych trzeba pobrać?

 

7. Ankiety, badanie satysfakcji a marketing

Czy badanie satysfakcji klienta to już marketing? Czy możemy zapytać o wszystko? Czy wymagana jest zgoda?

 

8. Publiczne źródeł danych

Jak korzystać z publicznych źródeł z danymi? Czy możemy utworzyć własną bazę marketingową? Co z obowiązkami informacyjnymi – czy niezbędne będzie ich dopełnienie?

 

9. Social media a twój e-commerce

Jak zapewnić zgodność na social mediach? Czy grupa na Facebooku czy Instagramie to już przetwarzanie danych? Jak robić to legalnie?

 

10. Bazy marketingowe

Jak przechowywać bazy marketingowe i kiedy usuwać dane? Co zrobić gdy Klient wycofa zgodę?

Szkolenie online na żywo

Szkolenia online są nowoczesną, zdalną formą prowadzenia zajęć umożliwiającą przesyłanie uczestnikom zajęć relacji „na żywo„ (live webinar) obejmującej prelekcje, wykłady i ćwiczenia oraz zapewniającą  dostęp do przygotowanych prezentacji.

 


Webinaria, szkolenia online, internetowe, zdalne kursy i warsztaty - Polbi.


 

Wymagane sprzętowe


🖥️ Komputer, laptop, tablet lub smartfon

🔊 Głośniki lub słuchawki

🌐 Stabilne podłączenie do Internetu

⚙️ Przeglądarka internetowa: Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Edge, Opera

 

Logowanie na zajęcia


🕘 Przed szkoleniem otrzymasz link do platformy szkoleniowej.

⌛️ Zachęcamy do odwiedzenia tzw. wirtualnej poczekalni aby sprawdzić poprawności połączenia.

 

GetResponse – wirtualna sala szkoleniowa


GetResoponse - Webinarowa platforma szkoleniowaNasi wykładowcy dzielą się wiedzą za pośrednictwem platformy szkoleniowej – Webinary GetResponse.

Aleksandra Kiełbratowska

 

Aleksandra Kiełbratowska. Prawnik, certyfikowany audytor Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji i Systemu Zarządzania Jakością. Mediator i trener oraz  współautor publikacji z zakresu ochrony danych osobowych.

 

Prawnik, audytor, wykładowca i ekspert


Aleksandra Kiełbratowska. Prawnik, certyfikowany audytor, wykładowca i ekspert RODO.

Aleksandra Kiełbratowska - Polbi, Warszawa.  ALEKSANDRA KIEŁBRATOWSKA

Prawnik, certyfikowany audytor Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji i Systemu Zarządzania Jakością. Mediator i trener oraz współautor publikacji z zakresu ochrony danych osobowych. Posiada doświadczenie w obsłudze podmiotów z zakresu ochrony danych osobowych od audytu po wdrożenie – pełniła funkcje Inspektora Ochrony Danych.

 

Wykształcenie


Aleksandra Kiełbratowska ukończyła studia prawnicze na Uniwersytecie Adama Mickiewicza w Poznaniu, podyplomowe studia „Wykonywanie funkcji Inspektora Ochrony Danych” na Polskiej Akademii Nauk oraz podyplomowe studia z prawa pracy na Uniwersytecie Gdańskim. Ukończyła również kurs dokształcający „Ochrona danych osobowych w zatrudnieniu ”w Katedrze Prawa Pracy i Polityki Społecznej na Uniwersytecie Jagiellońskim.

 

Certyfikaty


Posiada certyfikat audytora wewnętrznego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji wg PN ISO/IEC 27001:2014 oraz audytora wewnętrznego Systemu Zarządzania Jakością wg normy PN EN ISO 9001:2015. Jest również certyfikowanym mediatorem. Dodatkowo posiada certyfikat trenerski Train The Trainer uzyskany na Uniwersytecie Warszawskim.

 

Publikacje


Aleksandra Kiełbratowska jest współautorką książek takich jak: Pomoc dla pracodawcy w sprawach pracowniczych w dobie kryzysu. Tarcza antykryzysowa, prawo pracy, RODO, ZUS, PIT oraz Praca zdalna w praktyce. Zagadnienia prawa pracy i RODO, oraz autorką licznych artykułów z zakresu ochrony danych osobowych m.in. w Onet czy ODO magazyn, jak i autorką treści na blogu „Praktycznie o przepisach”.

 

Praktyka w obszarze RODO


Aleksandra Kiełbratowska zdobyła bogate doświadczenie zawodowe uczestnicząc w obsłudze podmiotów z zakresu ochrony danych osobowych od audytu po wdrożenie oraz pełnienie funkcji Inspektora Ochrony Danych z branż takich jak firmy logistyczne, transportowe, produkcyjne, agencje rekrutacyjne, payroll, szkoleniowe, bhp czy carsharing.

PŁATNOŚCI, NUMER RACHUNKU BANKOWEGO I FAKTURY

 

Konto bankowe


mBank S.A.  51 1140 2004 0000 3802 7659 8336

 

Faktury


Uczestnicy otrzymują faktury w dniu szkolenia. Na życzenie faktura może zostać wystawiona wcześniej. Faktury przesyłamy elektronicznie w formacie PDF.

 

Do kiedy należy dokonać płatności?


Przedsiębiorcy, firmy, urzędy i instytucje wnoszą opłaty do 7 dni po szkoleniu. W przypadku podmiotów z sektora finansów publicznych termin płatności może być ustalony indywidualnie. Osoby fizyczne dokonują płatności najpóźniej na dzień przed szkoleniem.

 

Co obejmuje opłata?


Cena zawiera: udział w zajęciach, materiały dydaktyczne, konsultacje w trakcie szkolenia, zaświadczenie o ukończenia kursu.

 

Zwolnienie z podatku VAT


Szkolenia bez VAT – usługi szkoleniowe zwolnione z podatku.Szkolenia są zwolnione z podatku VAT na podstawie art. 43 ust. 1 pkt 26 lit. a ustawy o podatku od towarów i usług.

Cena netto jest równa cenie brutto. | Więcej informacji …

 

Rezygnacja z udziału


Zamawiający może zrezygnować z uczestnictwa w szkoleniu.

  1. Gdy rezygnacja wpłynie do Polbi przed wysłaniem potwierdzenia uczestnictwa w szkoleniu lub kursie – Zamawiający nie zostanie obciążony żadnymi kosztami.
  2. Gdy rezygnacja wpłynie do POLBI już po wysłaniu potwierdzenia uczestnictwa – Zamawiający zostanie obciążony kosztami w wysokości 50% ceny ustalonej w zgłoszeniu.
  3. Gdy rezygnacja nie wpłynie do POLBI do dnia rozpoczęcia szkolenia – Zamawiający zostanie obciążony pełnymi kosztami określonymi w zgłoszeniu.

Nieobecność na zajęciach nie zwalnia z dokonania opłaty |️ Regulamin udziału w szkoleniach Polbi

 

Możesz zapłacić po szkoleniu!


Polbi - Szkolenia. RODO w e-commerce.   Polbi  |  ✔ Nie pobieramy przedpłat ani zaliczek  ✔ Oferujemy odroczony termin płatności

Jak prowadzić działania marketingowe e-handlu w zgodzie z RODO?

 

Organizacja zajęć – RODO w e-commerce


Organizacja szkolenia - RODO w e-commerce.

10:00 – Rozpoczęcie szkolenia.

12:00 – Planowane zakończenie zajęć.

Poszczególne bloki zajęć mogą być oddzielone przerwami.

 

Cel edukacyjny i umiejętności wyniesione ze szkolenia


Uczestnik zajęć poznają wymogi RODO oraz przepisów szczególnych i będzie wiedział  jak zastosować przepisy w świecie e-commerce.

 

Możesz także zamówić szkolenie wewnętrzne (zamknięte)


Jeśli są Państwo zainteresowani realizacją szkolenia dotyczącego prawnych ram prowadzenia działalności e-commerce i zasad konstrukcji zgód marketingowych w zgodzie z przepisami RODO to prosimy o kontakt lub zachęcamy do wysłania do nas | zapytania ofertowego.

 

Materiały dydaktyczne – Każdy uczestnik warsztatów poświęconych prowadzeniu sprzedaży w handlu internetowym (e-commerce) zgodnie z RODO otrzymuje bezpłatnie komplet materiałów szkoleniowych.

 

Certyfikat, zaświadczenie – Osobom biorącym udział w warsztatach wydajemy imienne potwierdzenie uczestnictwa w zajęciach.

 

Konto bankowe – mBank S.A. 51 1140 2004 0000 3802 7659 8336.

 

Płatność – Przedsiębiorcy, firmy, urzędy i instytucje do 7 dni po szkoleniu. Osoby fizyczne dokonują wpłat najpóźniej na dzień przed szkoleniem.

 

Faktury i zwolnienie VAT – Faktury przesyłamy elektronicznie. Organizowane przez nas szkolenia są zwolnione z podatku VAT.

 

Zapraszamy na warsztaty w godz. 10:00-12:00 – Rozpoczynamy o 10-tej. Poszczególne bloki tematyczne zajęć oddzielone są przerwami. Na godzinę 12:00 zaplanowane jest zakończenia szkolenia.

 

Kontakt z organizatorem


Polbi - Kontakt z organizatorem. Kursy, szkolenia stacjonarne i online.Warszawa, Aleje Jerozolimskie 65/79, Centrum LIM

Sekretariat czynny w godzinach 9:00 – 17:00

Telefon: 22 629 13 88, e-mail: biuro@polbi.com.pl

 

 


RODO w e-commerce | Wykładowca – Aleksandra Kiełbratowska | Zajęcia na żywo online – live webinar | Szkolenie stacjonarne – Warszawa | Możliwość zamówienia szkolenia wewnętrznego | Czas trwania: ok. 2 godziny | Cena katalogowa: 298 PLN (VAT zw.).

Zapisz się

Aktualnie nie oferujemy tego szkolenia.

Szkolenie może być zrealizowane w formule zamkniętej.

Zainteresowanych prosimy o kontakt:
telefoniczny: 22 629 13 88,
mailowy: biuro@polbi.com.pl.

Skip to content