Polbi

RODO w kadrach – Ochrona danych osobowych od rekrutacji do rozwiązania umowy o pracę

Ochrona danych osobowych w stosunkach pracy

Dane osobowe pracowników a RODO od rekrutacji do wypowiedzenia stosunku pracy. Treść umowy o pracę a RODO. Przetwarzanie danych osobowych. Poznaj wszystkie obowiązki informacyjne wobec pracowników.

 

Gromadź i udostępniaj dane osobowe swoich pracowników w zgodzie z RODO!


  • Jak poprawnie przetwarzać dane osobowe w stosunkach pracy
  • Poznasz przepisy RODO i KP dotyczące ochrony prywatności pracowników
  • Czy potrzebujesz zgody na przetwarzanie danych osobowych pracowników
  • Czy możesz udostępniać dane innym podmiotom (np. banki, windykatorzy)
  • Bądź gotowy do kontroli PUODO i Państwowej Inspekcji Pracy (PIP)
  • Otrzymasz gotowe wzory dokumentacji RODO

 

Szkolenie: RODO w kadrach i rekrutacji. Ochrona danych osobowych pracowników.

 

Dla kogo przeznaczone jest szkolenie?


Szkolenie dotyczące zagadnień RODO w rekrutacji i kadrach dedykowane jest pracownikom działów kadrowo-płacowych. Zapraszamy specjalistów ds. kadr i specjalistów ds. płac, osoby poszukujące kandydatów do pracy (rekruterzy i headhunterzy), osoby zatrudniające pracowników, pracowników działów HR, Agencji Pracy Tymczasowej, itp.

 

Zagadnienia szczegółowo omawiane podczas szkolenia


Szkolenie cechuje praktyczny charakter zajęć a gotowe wzory dokumentacji pozwalają sprawnie wdrożyć lub uzupełnić dokumentację RODO jaką należy prowadzić w działach kadr i pokrewnych. Podczas warsztatów odpowiemy m.in. na pytania:

  1. Jakie obowiązki nakładają regulacje RODO na pracodawcę?
  2. Jak legalnie przetwarzać dane osobowe kandydatów do pracy, pracowników, byłych pracowników?
  3. Jakie obowiązki dotyczą podmiotów korzystających z usług pracowników tymczasowych?
  4. Jak właściwe pozyskiwać i przetwarzać dane osobowe cudzoziemców?
  5. Jakie są roszczenia pracownicze wobec pracodawcy na gruncie ochrony danych osobowych?
  6. Jak przygotować, zaktualizować i prowadzić dokumentację w zgodnie z RODO?
  7. Jak powinna działać komisja Antymobbingowa w zakładzie pracy?
  8. Jak legalnie wykorzystać nagrania z monitoringu?
  9. Jak postępować z dokumentacją pracowniczą po zakończeniu stosunku pracy?

 

Prowadzący szkolenie – Damian Dziuba


Damian Dziuba, trener i wykładowca, ekspert RODO - Szkolenia Polbi - Ochrona danych osobowych

Audytor Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji PN/ISO 27001. Wykładowca ochrony danych osobowych Collegium Humanum w Warszawie, wyższa szkoła Menedżerska. Damian Dziuba jest związany z tematyką zasobów ludzkich od 2007 roku (Dyrektor Operacyjny APT, biura rachunkowego), tytuł Starszego Inspektora ds. BHP (uprawnienia państwowe), specjalista ds. kadr i płac.

 

Czego nauczysz się podczas zajęć?


Jak popranie przetwarzać dane osobowe w swoje organizacji, jak zaktualizować dokumentację, jak reagować na żądania osób fizycznych, jak przeprowadzić audyt danych osobowych w dziale kadr lub HR, jak właściwie podpisać umowy z wykazaniem zasad ochrony danych osobowych i je rozliczać. Jakie obowiązki nakładają przepisy na podmioty korzystające z usług pracowników tymczasowych, jak właściwe przetwarzać dane osobowe cudzoziemców.

 

Warsztaty – RODO w rekrutacji i w kadrach


Kontakt z organizatorem: Polbi – Warszawa: tel. 22 629 13 88, e-mail: biuro@polbi.com.pl

To szkolenie może być zorganizowane na zamówienie.

Zapraszamy do kontaktu:
Telefon: 22 629 13 88
E-mail: biuro@polbi.com.pl.