Kontrast: A A
Czcionka: A A+
logo

09:00 - 17:00

od poniedziałku do piątku

Al. Jerozolimskie 65/79

00-697 Warszawa

22 629 13 88

biuro@polbi.com.pl

logo

22 629 13 88

biuro@polbi.com.pl

Al. Jerozolimskie 65/79

00-697 Warszawa

09:00 - 17:00

od poniedziałku do piątku

Forma działalności gospodarczej

Uczestnicy kursu

Dane do faktury

Dane kontaktowe

Uwagi

RODO – Ochrona danych osobowych w miejscu pracy od rekrutacji do rozwiązania umowy o pracę

Ochrona danych osobowych w stosunkach pracy. Dane osobowe pracowników a RODO od rekrutacji do wypowiedzenia stosunku pracy. Treść umowy o pracę a RODO. Poznaj wszystkie obowiązki informacyjne wobec pracowników. Praktyczne warsztaty prowadzi specjalista i praktyk w dziedzinie ochrony danych osobowych – Damian Dziuba. Skorzystaj z jego wiedzy i doświadczenia oraz zdobądź wiedzę pozwalającą na samodzielne sprawdzenie stopnia wdrożenia ochrony danych osobowych.

 

Szkolenie: RODO w kadrach i rekrutacji. Ochrona danych osobowych pracowników.

 

Gromadź i udostępniaj dane osobowe pracowników w zgodzie z RODO!


✔️ Jak poprawnie przetwarzać dane osobowe w stosunkach pracy
✔️ Dlaczego nie potrzebujesz zgody na przetwarzanie danych osobowych pracowników
✔️ Jakie obowiązki nakłada RODO i kodeks pracy w zakresie ochrony prywatności pracowników
✔️ Jakie są możliwe roszczenia pracowników w zakresie ochrony ich danych osobowych
✔️ Czy możesz udostępniać dane podmiotom trzecim – np. bankom lub firmom windykacyjnym
✔️ Jakie dokumentację RODO należy prowadzić (otrzymasz gotowe wzory dokumentów)
✔️ Jak właściwie przygotować się do kontroli PUODO i Państwowej Inspekcji Pracy (PIP)

Zapraszam na moje autorskie szkolenie – Damian Dziuba

 

 

Dla kogo przeznaczone jest szkolenie?


Szkolenie dotyczące zagadnień RODO w rekrutacji i kadrach dedykowane jest pracownikom działu HR. Zapraszamy osoby poszukujące kandydatów do pracy (rekruterzy i headhunterzy), osoby zatrudniające pracowników, specjalistów ds. kadr i specjalistów ds. płac, pracowników Agencji Pracy Tymczasowej, itp.

 

Zagadnienia szczegółowo omawiane podczas szkolenia


Szkolenie cechuje praktyczny charakter zajęć a gotowe wzory dokumentacji pozwalają sprawnie wdrożyć lub uzupełnić dokumentację RODO jaką należy prowadzić w działach HR. Podczas warsztatów odpowiemy m.in. na pytania:

  1. Jakie obowiązki nakładają regulacje RODO na pracodawcę?
  2. Jak legalnie przetwarzać dane osobowe kandydatów do pracy, pracowników, byłych pracowników?
  3. Jakie obowiązki dotyczą podmiotów korzystających z usług pracowników tymczasowych?
  4. Jak właściwe pozyskiwać i przetwarzać dane osobowe cudzoziemców?
  5. Jakie są roszczenia pracownicze wobec pracodawcy na gruncie ochrony danych osobowych?
  6. Jak przygotować, zaktualizować i prowadzić dokumentację w zgodnie z RODO?
  7. Jak powinna działać komisja Antymobbingowa w zakładzie pracy?
  8. Jak legalnie wykorzystać nagrania z monitoringu?
  9. Jak postępować z dokumentacją pracowniczą po zakończeniu stosunku pracy?

Program szkolenia: RODO – Ochrona danych osobowych w miejscu pracy. RODO – Ochrona danych osobowych w pracy. Program szkolenia (PDF)

 

Prowadzący szkolenie – Damian Dziuba


Audytor Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji PN/ISO 27001. Wykładowca ochrony danych osobowych Collegium Humanum w Warszawie, wyższa szkoła Menedżerska. Damian Dziuba jest związany z tematyką zasobów ludzkich od 2007 roku (Dyrektor Operacyjny APT, biura rachunkowego), tytuł Starszego Inspektora ds. BHP (uprawnienia państwowe), specjalista ds. kadr i płac.

 

Jak wyglądają warsztaty dotyczące ochrony danych w stosunkach pracy?


✔ Uczestniczysz w spotkaniu online prowadzonym na żywo
✔ Korzystasz z doświadczenia i eksperckiej wiedzy wykładowcy – Damiana Dziuby
✔ Poruszamy praktyczne aspekty dotyczące RODO w działach personalnych (HR)
✔ Masz bezpośredni kontakt z trenerem i możliwość zadawania na bieżąco pytań na czacie
✔ Dzięki przygotowanym prezentacjom szybko przyswajasz praktyczną wiedzę
✔ Wspólne ćwiczenia i analiza przykładów przyczyniają się do lepszego utrwalenia wiedzy

 

Damian Dziuba, trener i wykładowca, ekspert RODO - Szkolenia Polbi - Ochrona danych osobowych


Damian Dziuba – Nasz ekspert RODO (ochrona danych osobowych)

 

Poziom prezentowanej wiedzy – W zakresie RODO tematyką ochrony danych omawiamy od podstaw, pozostały zakres i prezentowane zjawiska kierujemy do praktyków i specjalistów.

 

Materiały szkoleniowe – Uczestnik szkolenia poświęconego tematyce ochrony danych osobowych pracowników (RODO w miejscu pracy) otrzymuje bezpłatnie komplet materiałów szkoleniowych.

 

Certyfikat, zaświadczenie – Osobom biorącym udział w szkoleniu wydajemy imienne potwierdzenie uczestnictwa w zajęciach.

 

Konto bankowe – mBank S.A. 51 1140 2004 0000 3802 7659 8336.

 

Płatność – Przedsiębiorcy, firmy, urzędy i instytucje do 7 dni po szkoleniu.  Osoby fizyczne dokonują wpłat najpóźniej na dzień przed szkoleniem.

 

Faktury i zwolnienie VAT – Faktury przesyłamy elektronicznie. Organizowane przez nas szkolenia są zwolnione z podatku VAT.

 

Warsztaty w godz. 9:00-15:45 – Zajęcia rozpoczynamy o 9-tej. Poszczególne części oddzielone są przerwami. Na godzinę 15:45 zaplanowane jest zakończenie kursu.

 

Polbi – Uczymy tego, na czym się znamy


Kontakt (szkolenie). RODO - Ochrona danych osobowych pracowników.RODO w rekrutacji i w kadrach

Opiekun szkolenia – Krzysztofa Wesołowska

Polbi Contact Center: 721 552 750

e-mail: krzysztofa@polbi.com.pl

 


Polbi - Szkolenia - Ochrona danych w stosunkach pracy (RODO)   Polbi   |  ✔ Od 1994 w branży   ✔ Cenieni wykładowcy   ✔ Tysiące przeszkolonych osób

Program

Ochrona danych osobowych w stosunkach pracy. Od rekrutacji do wypowiedzenia stosunku pracy.

 

Część pierwsza – 09:00-10:30

  1. Administrator danych, podmiot przetwarzający, przetwarzanie danych, dane osobowe, dane szczególnej kategorii, odbiorcy danych – definicje
  2. Kontrola PIP za zakresu przetwarzania danych osobowych. Co podlega sprawdzeniu?
  3. Zasada rozliczalności danych osobowych, na czym polega i jakie są jej dowody?
  4. Podstawy prawne przetwarzania danych osobowych w dziale HR
  5. Obowiązki informacyjne dla kandydatów do pracy, pracowników i zleceniobiorców
  6. Przetwarzanie danych osobowych cudzoziemców zgodnie z RODO
  7. Zgoda, jako podstawa prawna w przetwarzaniu danych osobowych w stosunkach pracy. Atrybuty zgody
  8. Nałożone kary na niewłaściwe przetwarzanie danych osobowych w stosunkach pracy – studium przypadku

Przerwa – 10:30-10:45

 

Część druga 10:45 – 12:15

  1. Zakres danych osobowych przetwarzany w stosunkach pracy
  2. Polecenia i upoważnienia do przetwarzania danych osobowych
  3. Wykaz czynności przetwarzania danych osobowych ujęty w rejestrach art. 30 RODO
  4. Praca zdalna, a RODO, czyli wyzwania dla działu IT i HR
  5. Naruszenie bezpieczeństwa przetwarzania danych osobowych w dziale HR
  6. Odpowiedzialność karna za niewłaściwe przetwarzanie danych osobowych
  7. Wizerunek pracownika
  8. Zasady współpracy z Agencjami Pracy Tymczasowej i innymi dostawcami usług HR. Najczęściej popełniane błędy
  9. Zabezpieczenia danych osobowych pracowników i zleceniobiorców, czym jest podejście oparte na ryzyku danych

Przerwa 12:15 – 13:00

 

Część trzecia 13:00 – 14:45

  1. Przetwarza nie danych osobowych przez ZFŚS
  2. Komisja Antymobbingowa, a RODO
  3. Dane biometryczne w stosunkach pracy
  4. Monitoring wizyjny oraz inne formy monitoringu (GPS, tajemniczy Klient, poczta służbowa E-mail). Jak je zalegalizować? Test równowagi
  5. Zasady współpracy z IOD w zakresie danych pracowniczych
  6. Wykaz niezbędnej dokumentacji zgodnej w RODO w dziale HR (drafty dokumentów)
  7. Zajęcia komornicze, a RODO
  8. Retencja danych osobowych – przykłady
  9. Najczęściej popełniane błędy, jak się przed nimi ustrzec?

Przerwa 14:45 – 15:00

 

Część czwarta 15:00-15:45

  1. Studium przypadku – omówienie toczących się postępowań w zakresie ochrony danych osobowych prowadzonych przez UODO w stosunkach pracy
  2. Pytania i odpowiedzi

 

 


RODO w miejscu pracy - Uczymy tego na czym się znamy - Szkolenia i kursy

 


RODO – Ochrona danych osobowych w miejscu pracy od rekrutacji do rozwiązania umowy o pracę

Szkolenie 1-dniowe. Organizator: Polbi – Warszawa

Program szkolenia opracował Damian Dziuba

Szkolenie online na żywo


Szkolenie online, webinar, internetowe kursy i warsztaty - Polbi.


Szkolenia on-line są nowoczesną, zdalną formą prowadzenia zajęć umożliwiającą przesyłanie uczestnikom zajęć relacji „na żywo„ obejmującej prelekcje, wykłady i ćwiczenia oraz zapewniającą  dostęp do przygotowanych prezentacji.

 

Wymagane sprzętowe


🖥️ Komputer, laptop, tablet lub smartfon.

🌐 Stabilne podłączenie do Internetu.

⚙️ Przeglądarka internetowa: Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Edge, Opera.

🔊 Głośniki lub słuchawki.

 

GetResponse – wirtualna sala szkoleniowa


GetResoponse - Webinarowa platforma szkoleniowaNasi wykładowcy i trenerzy dzielą się z Państwem swoją wiedzą i doświadczeniami za pośrednictwem platformy szkoleniowej – Webinary GetResponse.

 

Uczestnictwo w szkoleniu – logowanie na zajęcia


🕘 Najpóźniej w dniu poprzedzającym szkolenie otrzymasz link do platformy szkoleniowej.

⌛️ Zachęcamy do odwiedzenia tzw. wirtualnej poczekalni aby sprawdzić poprawności połączenia.

 

WEBINARIUM | SZKOLENIE ON-LINE | ZAJĘCIA ZDALNE


  • Webinarium to internetowe szkolenie w formie zdalnej  z relacją na żywo.
  • Podczas zajęć uczestnicy widzą prelegenta i przygotowane prezentacje.
  • Dzięki dostępowi do czatu można zadawać pytania prowadzącemu szkolenie.

 

Webinaria, szkolenia online, internetowe, zdalne kursy i warsztaty - Polbi.

 

Zgłoszenie na szkolenie online i co dalej?


Zapisz się na szkolenie on-line korzystając z internetowego formularza zgłoszeniowego a my zajmiemy się już całą resztą. Za pośrednictwem poczty elektronicznej:

  • poinformujemy o przyjęciu zgłoszenia na webinarium,
  • udostępnimy niezdędne materiały szkoleniowe,
  • prześlemy linki z zaproszeniem na zajęcia internetowe,
  • wystawimy i prześlemy fakturę za szkolenie,
  • wyślemy zaświadczenie o uczestnictwie w zajęciach.

Damian Dziuba - RODO, ochrona danych osobowych

Praktyk ochrony danych osobowych, Inspektor Ochrony Danych (IOD w kilku organizacjach), wykładowca i szkoleniowiec, audytor, wdrożeniowiec RODO.

 

Wykładowca, praktyk i wdrożeniowiec RODO, audytor


Damian Dziuba – Wykładowca, praktyk RODO, audytor, szkoleniowiec - ochrona danych osobowych

Damian Dziuba – Ekspert RODO

Damian Dziuba. Trener i ekspert RODO, Polbi - Warszawa.DAMIAN DZIUBA

Audytor Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji PN/ISO 27001.

Wykładowca ochrony danych osobowych Collegium Humanum w Warszawie, wyższa szkoła Menedżerska.

Absolwent studiów podyplomowych Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie (UKSW), Wydział Prawa i Administracji oraz Wydziału Nauk Społecznych Uniwersytetu Wrocławskiego i Otto-von-Guericke Universität Magdeburg.

 

Damian Dziuba jest związany z tematyką zasobów ludzkich od 2007 roku (Dyrektor Operacyjny APT, biura rachunkowego), posiada tytuł Starszego Inspektora ds. BHP (uprawnienia państwowe), specjalista ds. kadr i płac.

Jest autorem publikacji poświęconych ochronie danych osobowych: „RODO w HR. Od rekrutacji do rozwiązania umowy. Poradnik dla działów personalnych z praktyczną dokumentacją” oraz „Jak samodzielnie wdrożyć RODO w firmie. Poradnik prawno-informatyczny z praktyczną dokumentacją”.

ZASADY I TERMINY DOKONYWANIA PŁATNOŚCI, NUMER RACHUNKU BANKOWEGO, FAKTURY ZA SZKOLENIA.

 

Konto bankowe


mBank S.A.  51 1140 2004 0000 3802 7659 8336

 

Faktura za szkolenie online


Uczestnicy szkolenia otrzymują faktury w dniu szkolenia. Na życzenie faktura może zostać wystawiona przed szkoleniem. Faktury przesyłamy elektronicznie w formacie PDF.

 

Do kiedy należy zapłacić za szkolenie?


Przedsiębiorcy, firmy, urzędy i instytucje wnoszą opłaty do 7 dni po szkoleniu. W przypadku podmiotów z sektora finansów publicznych termin płatności może być ustalony indywidualnie. Osoby fizyczne dokonują płatności najpóźniej na dzień przed szkoleniem.

 

Co obejmuje opłata za szkolenie?


Cena szkolenia zawiera: udział w zajęciach, materiały dydaktyczne, konsultacje w trakcie szkolenia, zaświadczenie o ukończenia kursu.

 

Zwolnienie szkoleń z podatku VAT


Szkolenia bez VAT – usługi szkoleniowe zwolnione z podatku.Szkolenia są zwolnione z podatku VAT na podstawie art. 43 ust. 1 pkt 26 lit. a ustawy o podatku od towarów i usług.

Cena szkolenia netto jest równa cenie szkolenia brutto. | Więcej informacji …

 

Rezygnacja z udziału w szkoleniu


Zamawiający może zrezygnować z uczestnictwa w szkoleniu.

  1. Gdy rezygnacja wpłynie do Polbi przed wysłaniem potwierdzenia uczestnictwa w szkoleniu lub kursie – Zamawiający nie zostanie obciążony żadnymi kosztami.
  2. Gdy rezygnacja wpłynie do POLBI już po wysłaniu potwierdzenia uczestnictwa – Zamawiający zostanie obciążony kosztami w wysokości 50% ceny ustalonej w zgłoszeniu.
  3. Gdy rezygnacja nie wpłynie do POLBI do dnia rozpoczęcia szkolenia – Zamawiający zostanie obciążony pełnymi kosztami określonymi w zgłoszeniu.

Nieobecność na zajęciach nie zwalnia z dokonania opłaty |️ Regulamin udziału w szkoleniach Polbi

 

 

Możesz zapłacić po szkoleniu!


Polbi - Szkolenia. Rodo w miejscu pracy.   Polbi  |  ✔ Nie pobieramy przedpłat ani zaliczek  ✔ Oferujemy odroczony termin płatności

Szkolenie: RODO w kadrach i rekrutacji. Ochrona danych osobowych pracowników od zatrudnienia do rozwiązania stosunku pracy.

 

Organizacja szkolenia – RODO, ochrona danych osobowych pracowników


Organizacja szkolenia: RODO, ochrona danych osobowych pracowników

9:00 – Rozpoczęcie szkolenia.

15:45 – Planowane zakończenie zajęć.

Poszczególne bloki zajęć oddzielają przerwy.

 

Czego nauczysz się podczas zajęć?


Jak popranie przetwarzać dane osobowe w swoje organizacji, jak zaktualizować dokumentację, jak reagować na żądania osób fizycznych, jak przeprowadzić audyt danych osobowych w dziale HR, jak właściwie podpisać umowy z wykazaniem zasad ochrony danych osobowych i je rozliczać. Jakie obowiązki nakładają przepisy na podmioty korzystające z usług pracowników tymczasowych, jak właściwe przetwarzać dane osobowe cudzoziemców.

 

Regulacje prawne


Podczas zajęć przywołamy, omówimy i przeanalizujemy regulacje prawne dotyczące praw i obowiązków pracodawców i pracowników w zakresie ochrony danych osobowych:

  • Kodeks pracy,
  • Ustawa o ochronie danych osobowych,
  • Rozporządzenie o ochronie danych osobowych Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku,
  • Ustawa o zatrudnianiu pracowników tymczasowych.

 

Kontakt z działem szkoleń


Polbi - Kontakt z organizatorem. Kursy, szkolenia stacjonarne i online.Warszawa, Aleje Jerozolimskie 65/79, Centrum LIM, biuro – budynek hotelu Marriott, III piętro (03.190)

Sekretariat czynny w godzinach 9:00 – 17:00

Telefon: 22 629 13 88, Fax: 22 699 59 15

e-mail: biuro@polbi.com.pl

 


Kluczowe informacje: Tematyka –  RODO – Ochrona danych osobowych w miejscu pracy od rekrutacji do rozwiązania umowy o pracę | Doświadczony wykładowca – Damian Dziuba | Zajęcia na żywo w formie online – live webinar | Profesjonalna platforma szkoleniowa GetResponse | Możliwość zamówienia szkolenia wewnętrznego | Czas trwania: 1 dzień, w godz. 9:00 – 15:45 | Cena katalogowa: 448 PLN (VAT zw.).

Zapisz się

Cena dla jednej osoby:
448 zł

Cena dla jednej osoby:
448 zł

Cena dla jednej osoby:
448 zł

Wybierz edycję:

Termin: 30-09-2021

Czwartek, zajęcia w godz. 9:00 - 15:45

Szkolenie online na żywo

Online - Wrzesień 2021

Termin: 26-10-2021

Wtorek, zajęcia w godz. 9:00 - 15:45

Szkolenie online na żywo

Online - Październik 2021

Termin: 02-12-2021

Czwartek, zajęcia w godz. 9:00 - 15:45

Szkolenie online na żywo

Online - Grudzień 2021

Skip to content