Polbi

RODO w biurze rachunkowym – ochrona danych osobowych w praktyce

RODO w praktyce biur rachunkowych

Poznaj zasady ochrony danych osobowych w biurze rachunkowym. Zapraszamy na kompleksowe warsztaty prowadzone przez specjalistę i praktyka w dziedzinie ochrony danych osobowych – Damiana Dziubę.

 

RODO dla biur rachunkowych w praktyce!


  • Definicje danych osobowych, administratora i podmiotu przetwarzającego
  • Ustal, czy masz zaktualizowaną dokumentację ochrony danych osobowych?
  • Sprawdź, jak reagować na żądania osób dotyczące ich danych osobowych?
  • RODO a przepisy o praniu brudnych pieniędzy i finansowaniu terroryzmu
  • Dowiedz się, jak prawidłowo przetwarzać dane i jak przebiega kontrola UODO?

 

Szkolenie - RODO. Biuro rachunkowe - Ochrona danych osobowych.

 

Idea szkolenia – Rodo, ochrona danych osobowych


Wszystkie podmioty gromadzące i przetwarzające dane osobowe są zobowiązane w myśl regulacji RODO do ich skutecznej ochrony. Poznaj dokumenty i procedury jakie należy wdrożyć i przestrzegać w biurze rachunkowym.

 

Zagadnienia szczegółowo omawiane podczas warsztatów RODO


Szkolenie cechuje praktyczny charakter zajęć a gotowe wzory dokumentacji pozwalają sprawnie wdrożyć lub uzupełnić dokumentację RODO jaką należy posiadać, prowadzić i aktualizować w związku przetwarzaniem danych osobowych w biurach rachunkowych. Podczas warsztatów odpowiemy m.in. na pytania:

  1. Jak legalnie i poprawnie przetwarzać dane osobowe zgodnie z RODO?
  2. Jakie dokumenty są wymagane przepisami ochrony danych osobowych?
  3. Dlaczego dane osobowe osób z KRS i dane dotyczące działalności gospodarczej podlegają ochronie?
  4. Jak przetwarzać dane osobowe w związku ze zmianą ustawy przeciwko praniu brudnych pieniędzy i finansowaniu terroryzmu (AML)?
  5. Jak zaktualizować dokumentację ochrony danych osobowych (otrzymasz gotowe wzory dokumentów)?
  6. Jak przeprowadzić audyt danych osobowych w biurze rachunkowym?
  7. Jak właściwie podpisać umowy z wykazaniem zasad ochrony danych osobowych i je rozliczać.

 

Prowadzący, wykładowca – Damian Dziuba


Damian Dziuba, trener i wykładowca, ekspert RODO - Szkolenia Polbi - Ochrona danych osobowych

Audytor Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji PN/ISO 27001. Wykładowca ochrony danych osobowych Collegium Humanum w Warszawie, wyższa szkoła Menedżerska. Damian Dziuba jest związany z tematyką zasobów ludzkich od 2007 roku (Dyrektor Operacyjny APT, biura rachunkowego), tytuł Starszego Inspektora ds. BHP (uprawnienia państwowe), specjalista ds. kadr i płac.

 

Skorzystaj z wiedzy i doświadczenia wykładowcy


Zdobądź wiedzę pozwalającą na samodzielne sprawdzenie stopnia wdrożenia ochrony danych osobowych w biurze rachunkowym.

 

Adresaci szkolenia – Kogo zapraszamy na zajęcia?


Szkolenie dedykowane jest właścicielom i personelowi biur rachunkowych przetwarzających dane osobowe.

 

Warsztaty – RODO w biurze rachunkowym


Kontakt z organizatorem: Polbi – Warszawa: tel. 22 629 13 88, e-mail: biuro@polbi.com.pl

To szkolenie może być zorganizowane na zamówienie.

Zapraszamy do kontaktu:
Telefon: 22 629 13 88
E-mail: biuro@polbi.com.pl.