Kontrast: A A
Czcionka: A A+
logo

09:00 - 17:00

od poniedziałku do piątku

Al. Jerozolimskie 65/79

00-697 Warszawa

22 629 13 88

biuro@polbi.com.pl

logo

22 629 13 88

biuro@polbi.com.pl

Al. Jerozolimskie 65/79

00-697 Warszawa

09:00 - 17:00

od poniedziałku do piątku

Forma działalności gospodarczej

Uczestnicy kursu

Dane do faktury

Dane kontaktowe

Uwagi

RODO – Ochrona danych osobowych w dziale finansowym i biurze rachunkowym

Szkolenie z RODO dla pracowników działów finansowych i biur rachunkowych. Poznaj zasady ochrony danych osobowych w księgowości, dziale finansowym lub w biurze rachunkowym. Zapraszamy na kompleksowe warsztaty prowadzone przez specjalistę i praktyka w dziedzinie ochrony danych osobowych – Damiana Dziubę. Skorzystaj z wiedzy i doświadczenia wykładowcy oraz zdobądź wiedzę pozwalającą na samodzielne sprawdzenie stopnia wdrożenia ochrony danych osobowych.

 

Szkolenie - RODO. Biuro rachunkowe - Ochrona danych osobowych.

 

RODO dla księgowych, biur rachunkowych i działów finansowych w praktyce!


✔️ Poznaj definicje danych osobowych, administratora danych i podmiotu przetwarzającego.
✔️ Dowiedz się, czy posiadasz zaktualizowaną dokumentację ochrony danych osobowych?
✔️ Sprawdź, jak reagować na żądania osób fizycznych dotyczące ich danych osobowych?
✔️ Zrozum czym jest zasada rozliczalności oraz jak prowadzona jest kontrola UODO?
✔️ Przetwarzaj dane według przepisów o praniu brudnych pieniędzy i finansowaniu terroryzmu.

Zapraszam na moje autorskie szkolenie – Damian Dziuba

 

 

Idea szkolenia – Rodo, ochrona danych osobowych


Wszystkie podmioty gromadzące i przetwarzające dane osobowe są zobowiązane w myśl regulacji RODO do ich skutecznej ochrony. Poznaj dokumenty i procedury jakie należy wdrożyć w firmie, przedsiębiorstwie, instytucji lub w biurze rachunkowym.

 

Zagadnienia szczegółowo omawiane podczas warsztatów RODO


Szkolenie cechuje praktyczny charakter zajęć a gotowe wzory dokumentacji pozwalają sprawnie wdrożyć lub uzupełnić dokumentację RODO jaką należy posiadać, prowadzić i aktualizować w związku przetwarzaniem danych osobowych w działach finansowych i biurach rachunkowych. Podczas warsztatów odpowiemy m.in. na pytania:

  1. Jak legalnie i poprawnie przetwarzać dane osobowe zgodnie z RODO?
  2. Jakie dokumenty są wymagane przepisami ochrony danych osobowych?
  3. Dlaczego dane osobowe osób z KRS i dane dotyczące działalności gospodarczej podlegają ochronie?
  4. Jak przetwarzać dane osobowe w związku ze zmianą ustawy przeciwko praniu brudnych pieniędzy i finansowaniu terroryzmu (AML)?
  5. Jak zaktualizować dokumentację ochrony danych osobowych (otrzymasz gotowe wzory dokumentów)?
  6. Jak przeprowadzić audyt danych osobowych w dziale finansowym lub biurze rachunkowym?
  7. Jak właściwie podpisać umowy z wykazaniem zasad ochrony danych osobowych i je rozliczać.

Program szkolenia: RODO w dziale finansowym i biurze rachunkowym. RODO w biurze rachunkowym i księgowości – Program szkolenia (PDF)

 

Adresaci szkolenia – Kogo zapraszamy na zajęcia?


Szkolenie dedykowane jest pracownikom działów księgowych i działów finansowych firm, przedsiębiorstw i instytucji oraz właścicielom i personelowi biur rachunkowych przetwarzających dane osobowe.

 

Obowiązki biur rachunkowych w zakresie AML


Po najnowszych zmianach przepisów do tzw. instytucji obowiązanych oprócz m.in.  biegłych rewidentów, podmiotów prowadzących działalność w zakresie usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych czy doradców podatkowych dołączyły biura rachunkowe. Sprawdź, do wdrożenia jakich procedur zobowiązane są biura rachunkowe w myśl przepisów ustawy o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy i finansowaniu terroryzmu (AML).

 

Prowadzący, wykładowca – Damian Dziuba


Audytor Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji PN/ISO 27001. Wykładowca ochrony danych osobowych Collegium Humanum w Warszawie, wyższa szkoła Menedżerska. Damian Dziuba jest związany z tematyką zasobów ludzkich od 2007 roku (Dyrektor Operacyjny APT, biura rachunkowego), tytuł Starszego Inspektora ds. BHP (uprawnienia państwowe), specjalista ds. kadr i płac.

 

Jak wyglądają warsztaty dotyczące ochrony danych osobowych?


✔ Uczestniczysz w spotkaniu online prowadzonym na żywo
✔ Korzystasz z doświadczenia i eksperckiej wiedzy wykładowcy – Damiana Dziuby
✔ Poruszamy praktyczne aspekty RODO w działach finansowych i biurach rachunkowych
✔ Masz bezpośredni kontakt z trenerem i możliwość zadawania na bieżąco pytań na czacie
✔ Dzięki przygotowanym prezentacjom szybko przyswajasz praktyczną wiedzę
✔ Wspólne ćwiczenia i analiza przykładów przyczyniają się do lepszego utrwalenia wiedzy

 

Damian Dziuba, trener i wykładowca, ekspert RODO - Szkolenia Polbi - Ochrona danych osobowych


Damian Dziuba – Nasz ekspert RODO (ochrona danych osobowych)

 

Poziom prezentowanej wiedzy – W zakresie RODO tematyką ochrony danych omawiamy od podstaw, pozostały zakres i prezentowane zjawiska kierujemy do praktyków i specjalistów.

 

Materiały szkoleniowe – Uczestnik szkolenia poświęconego tematyce ochrony danych osobowych w księgowości, działach finansowych i biurach rachunkowych otrzymuje bezpłatnie komplet materiałów szkoleniowych.

 

Certyfikat, zaświadczenie – Osobom biorącym udział w szkoleniu wydajemy imienne potwierdzenie uczestnictwa w zajęciach.

 

Konto bankowe – mBank S.A. 51 1140 2004 0000 3802 7659 8336.

 

Płatność – Przedsiębiorcy, firmy, urzędy i instytucje do 7 dni po szkoleniu.  Osoby fizyczne dokonują wpłat najpóźniej na dzień przed szkoleniem.

 

Faktury i zwolnienie VAT – Faktury przesyłamy elektronicznie. Organizowane przez nas szkolenia są zwolnione z podatku VAT.

 

Warsztaty w godz. 9:00-15:45 – Zajęcia rozpoczynamy o 10-tej. Poszczególne części oddzielone są przerwami. Na godzinę 15:45 zaplanowane jest zakończenie kursu.

 

Polbi – Uczymy tego, na czym się znamy


Kontakt (szkolenie). RODO - Ochrona danych osobowych w biurze rachunkowym.RODO w księgowości i biurze rachunkowym

Opiekun szkolenia – Krzysztofa Wesołowska

Polbi Contact Center: 721 552 750

e-mail: krzysztofa@polbi.com.pl

 


Polbi - Szkolenia - Ochrona danych w stosunkach. RODO w biurzez rachunkowym.   Polbi   |  ✔ Od 1994 w branży   ✔ Cenieni wykładowcy   ✔ Tysiące przeszkolonych osób

Program

 

Część pierwsza 09:00-10:30 

  1. Administrator danych, podmiot przetwarzający, przetwarzanie danych, dane osobowe, dane szczególnej kategorii, odbiorcy danych – definicje
  2. Zasady przepływu danych osobowych pomiędzy poszczególnymi jednostkami organizacyjnymi (działy, oddziały, grupy kapitałowe)
  3. Współadministracja danymi osobowymi
  4. Zasada rozliczalności danych osobowych
  5. Podstawy prawne przetwarzania danych osobowych
  6. Polecenia i upoważnienia do przetwarzania danych osobowych
  7. Rejestr czynności przetwarzania danych osobowych
  8. Udostępnienie danych osobowych jednostce zewnętrznej. Na co zwrócić uwagę?
  9. Audyt finansowy, a ochrona danych osobowych

Przerwa 10:30-10:45

 

Część druga 10:45 – 12:15

  1. Dane osobowe powierzone do biura rachunkowego
  2. Odpowiedzialność biura rachunkowego w zakresie ochrony danych osobowych
  3. Podejście oparte na ryzyku przetwarzania danych osobowych
  4. Zabezpieczenia danych osobowych
  5. Obowiązki prowadzenia rejestrów: czynności przetwarzania, kategorii czynności, naruszeń
  6. Ocena naruszenia ENISA
  7. Retencja danych osobowych w dziale finansowym

Przerwa 12:15 – 13:00

 

 Część trzecia 13:00 – 14:45

  1. Prawa osób fizycznych, a RODO. Na co zwrócić uwagę?
  2. Odpowiedzialność karna i finansowa za nieprzestrzeganie zasad przetwarzania danych osobowych na przykładach danych finansowych
  3. Transfery danych osobowych do Państw Trzecich (poza EOG) – jak zalegalizować przepływa danych?
  4. Jak oszacować ryzyko danych osobowych?

 Przerwa 14:45 – 15:00

 

Część czwarta 15:00-15:45

  1. Studium przypadku – omówienie postępowań prowadzonych przez Organy Nadzorcze w zakresie danych finansowych
  2. Pytania i odpowiedzi

 

 

Szkolenie online na żywo


Szkolenie online, webinar, internetowe kursy i warsztaty - Polbi.


Szkolenia on-line są nowoczesną, zdalną formą prowadzenia zajęć umożliwiającą przesyłanie uczestnikom zajęć relacji „na żywo„ obejmującej prelekcje, wykłady i ćwiczenia oraz zapewniającą  dostęp do przygotowanych prezentacji.

 

Wymagane sprzętowe


🖥️ Komputer, laptop, tablet lub smartfon.

🌐 Stabilne podłączenie do Internetu.

⚙️ Przeglądarka internetowa: Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Edge, Opera.

🔊 Głośniki lub słuchawki.

 

GetResponse – wirtualna sala szkoleniowa


GetResoponse - Webinarowa platforma szkoleniowaNasi wykładowcy i trenerzy dzielą się z Państwem swoją wiedzą i doświadczeniami za pośrednictwem platformy szkoleniowej – Webinary GetResponse.

 

Uczestnictwo w szkoleniu – logowanie na zajęcia


🕘 Najpóźniej w dniu poprzedzającym szkolenie otrzymasz link do platformy szkoleniowej.

⌛️ Zachęcamy do odwiedzenia tzw. wirtualnej poczekalni aby sprawdzić poprawności połączenia.

 

WEBINARIUM | SZKOLENIE ON-LINE | ZAJĘCIA ZDALNE


  • Webinarium to internetowe szkolenie w formie zdalnej  z relacją na żywo.
  • Podczas zajęć uczestnicy widzą prelegenta i przygotowane prezentacje.
  • Dzięki dostępowi do czatu można zadawać pytania prowadzącemu szkolenie.

 

Webinaria, szkolenia online, internetowe, zdalne kursy i warsztaty - Polbi.

 

Zgłoszenie na szkolenie online i co dalej?


Zapisz się na szkolenie on-line korzystając z internetowego formularza zgłoszeniowego a my zajmiemy się już całą resztą. Za pośrednictwem poczty elektronicznej:

  • poinformujemy o przyjęciu zgłoszenia na webinarium,
  • udostępnimy niezdędne materiały szkoleniowe,
  • prześlemy linki z zaproszeniem na zajęcia internetowe,
  • wystawimy i prześlemy fakturę za szkolenie,
  • wyślemy zaświadczenie o uczestnictwie w zajęciach.

Damian Dziuba - RODO, ochrona danych osobowych

Praktyk ochrony danych osobowych, Inspektor Ochrony Danych (IOD w kilku organizacjach), wykładowca i szkoleniowiec, audytor, wdrożeniowiec RODO.

 

Wykładowca, praktyk i wdrożeniowiec RODO, audytor


Damian Dziuba – Wykładowca, praktyk RODO, audytor, szkoleniowiec - ochrona danych osobowych

Damian Dziuba – Ekspert RODO

Damian Dziuba. Trener i ekspert RODO, Polbi - Warszawa.DAMIAN DZIUBA

Audytor Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji PN/ISO 27001.

Wykładowca ochrony danych osobowych Collegium Humanum w Warszawie, wyższa szkoła Menedżerska.

Absolwent studiów podyplomowych Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie (UKSW), Wydział Prawa i Administracji oraz Wydziału Nauk Społecznych Uniwersytetu Wrocławskiego i Otto-von-Guericke Universität Magdeburg.

 

Damian Dziuba jest związany z tematyką zasobów ludzkich od 2007 roku (Dyrektor Operacyjny APT, biura rachunkowego), posiada tytuł Starszego Inspektora ds. BHP (uprawnienia państwowe), specjalista ds. kadr i płac.

Jest autorem publikacji poświęconych ochronie danych osobowych: „RODO w HR. Od rekrutacji do rozwiązania umowy. Poradnik dla działów personalnych z praktyczną dokumentacją” oraz „Jak samodzielnie wdrożyć RODO w firmie. Poradnik prawno-informatyczny z praktyczną dokumentacją”.

ZASADY I TERMINY DOKONYWANIA PŁATNOŚCI, NUMER RACHUNKU BANKOWEGO, FAKTURY ZA SZKOLENIA.

 

Konto bankowe


mBank S.A.  51 1140 2004 0000 3802 7659 8336

 

Faktura za szkolenie online


Uczestnicy szkolenia otrzymują faktury w dniu szkolenia. Na życzenie faktura może zostać wystawiona przed szkoleniem. Faktury przesyłamy elektronicznie w formacie PDF.

 

Do kiedy należy zapłacić za szkolenie?


Przedsiębiorcy, firmy, urzędy i instytucje wnoszą opłaty do 7 dni po szkoleniu. W przypadku podmiotów z sektora finansów publicznych termin płatności może być ustalony indywidualnie. Osoby fizyczne dokonują płatności najpóźniej na dzień przed szkoleniem.

 

Co obejmuje opłata za szkolenie?


Cena szkolenia zawiera: udział w zajęciach, materiały dydaktyczne, konsultacje w trakcie szkolenia, zaświadczenie o ukończenia kursu.

 

Zwolnienie szkoleń z podatku VAT


Szkolenia bez VAT – usługi szkoleniowe zwolnione z podatku.Szkolenia są zwolnione z podatku VAT na podstawie art. 43 ust. 1 pkt 26 lit. a ustawy o podatku od towarów i usług.

Cena szkolenia netto jest równa cenie szkolenia brutto. | Więcej informacji …

 

Rezygnacja z udziału w szkoleniu


Zamawiający może zrezygnować z uczestnictwa w szkoleniu.

  1. Gdy rezygnacja wpłynie do Polbi przed wysłaniem potwierdzenia uczestnictwa w szkoleniu lub kursie – Zamawiający nie zostanie obciążony żadnymi kosztami.
  2. Gdy rezygnacja wpłynie do POLBI już po wysłaniu potwierdzenia uczestnictwa – Zamawiający zostanie obciążony kosztami w wysokości 50% ceny ustalonej w zgłoszeniu.
  3. Gdy rezygnacja nie wpłynie do POLBI do dnia rozpoczęcia szkolenia – Zamawiający zostanie obciążony pełnymi kosztami określonymi w zgłoszeniu.

Nieobecność na zajęciach nie zwalnia z dokonania opłaty |️ Regulamin udziału w szkoleniach Polbi

 

 

Możesz zapłacić po szkoleniu!


Polbi - Szkolenia. Rodo w biurze rachunkowym.   Polbi  |  ✔ Nie pobieramy przedpłat ani zaliczek  ✔ Oferujemy odroczony termin płatności

Szkolenie RODO dla biur rachunkowych, działów księgowości i finansów w praktyce.

 

Organizacja szkolenia – RODO, ochrona danych osobowych w biurze rachunkowym


Organizacja szkolenia: RODO, ochrona danych osobowych w księgowości i biurze rachunkowym.

9:00 – Rozpoczęcie szkolenia.

15:45 – Planowane zakończenie zajęć.

Poszczególne bloki zajęć oddzielają przerwy.

 

Korzyści i rezultaty dla uczestników warsztatów RODO


Dzięki udziałowi w zajęciach uczestnik będzie:

  • miał możliwość samodzielnego sprawdzenia zakresu przetwarzania danych osobowych,
  • miał okazję do poznania podstaw prawnych regulujących obszar ochrony i przetwarzania danych osobowych wraz z ich retencją,
  • miał sposobność zalegalizowania przetwarzania danych osobowych w dziale księgowości, dziale finansowym firmy lub w biurze rachunkowym,
  • miał dostęp do wzorcowych dokumentów otrzymanych w ramach przygotowanych materiałów dydaktycznych,
  • miał możliwość sprawdzenia, czy posiada zaktualizowaną dokumentację ochrony danych osobowych,
  • poinformowany o sposobach prowadzenia kontroli przez Prezesa UODO,
  • mógł skorzystać z rady dotyczące wdrożenia skutecznych procedur ochrony danych.
  • wyposażony we wzory dokumentów, które pomogą zrealizować obowiązki ochrony danych osobowych.

 

Regulacje prawne


Podczas zajęć przywołamy, omówimy i przeanalizujemy regulacje prawne dotyczące obowiązków działów księgowości i działów finansowych oraz biur rachunkowych w zakresie ochrony danych osobowych:

  • Ustawa o ochronie danych osobowych,
  • Rozporządzenie o ochronie danych osobowych Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku,
  • Ustawa –  Ordynacja podatkowa,
  • Ustawa o rachunkowości,
  • Ustawa o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu.

 

Kontakt z działem szkoleń


Polbi - Kontakt z organizatorem. Kursy, szkolenia stacjonarne i online.Warszawa, Aleje Jerozolimskie 65/79, Centrum LIM, biuro – budynek hotelu Marriott, III piętro (03.190)

Sekretariat czynny w godzinach 9:00 – 17:00

Telefon: 22 629 13 88, Fax: 22 699 59 15

e-mail: biuro@polbi.com.pl

 


Kluczowe informacje: Tematyka – RODO – Ochrona danych osobowych w dziale finansowym i biurze rachunkowym | Doświadczony wykładowca – Damian Dziuba | Zajęcia na żywo w formie online – live webinar | Profesjonalna platforma szkoleniowa GetResponse | Możliwość zamówienia szkolenia wewnętrznego | Czas trwania: 1 dzień, w godz. 9:00 – 15:45 | Cena katalogowa: 448 PLN (VAT zw.).

Zapisz się

Cena dla jednej osoby:
448 zł

Cena dla jednej osoby:
448 zł

Cena dla jednej osoby:
448 zł

Wybierz edycję:

Termin: 29-09-2021

Środa, zajęcia w godz. 9:00-15:45

Szkolenie online na żywo

Online - Wrzesień 2021

Termin: 29-10-2021

Piątek, zajęcia w godz. 9:00-15:45

Szkolenie online na żywo

Online - Październik 2021

Termin: 01-12-2021

Środa, zajęcia w godz. 9:00-15:45

Szkolenie online na żywo

Online - Grudzień 2021

Skip to content